July 24, 2024

Sekretar Basta primio reprezentativce u dizanju tegova Radmilu Zagorac i Stevana Vladisavljeva

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta primio je danas reprezentativce Srbije u dizanju tegova Radmilu Zagorac iz Iriga i Stevana Vladisavljeva iz Kluba dizača tegova „Herkules“ u Baču, koji su se sa Evropskog prvenstva u Finskoj, održanog od 23. septembra do 3. oktobra, vratili sa ukupno četiri medalje. Radmila Zagorac je postala šampion Evrope u konkurenciji juniorki do 20 godina u kategoriji do 45 kilograma. Osvojila je tri medalje, dva zlata u disciplinama trzaj i total, kao i bronzu u izbačaju, dok je Stevan Vladisavljev osvojio bronzanu medalju u disciplini izbačaj u konkurenciji mlađih seniora do 23 godine.

Sekretar Basta je čestitao našim reprezentativcima na postignutim rezultatima i naglasio da je to ogroman uspeh za Srbiju, jer po prvi put u istoriji imamo prvakinju Evrope. On je dodao da će Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu sledeće godine još jače podržati ovaj sport i da se nada da će Radmila i Stevan učestvovati na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Sastanku su prisustvovali i predsednica Saveza za dizanje tegova Vojvodine Rita Špajzer i sekretar Saveza Slaven Dokmanac.

Podelite sadržaj ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *